Home > Over ons

Over ons

Als Hagenaar bent u onderdeel van de Haagse geschiedenis. Daarom vertellen wij samen met u het verhaal van de stad. Niet alleen onze collectie schilderijen en objecten zijn daarbij van belang, maar juist ook alledaagse voorwerpen spelen daarin een rol. Denk bijvoorbeeld aan een speldje van uw Haagse wandelvereniging of een oud kasboekje van de hoedenwinkel van uw opa. Belangrijk is dat de voorwerpen een verhaal vertellen dat te maken heeft met Den Haag.

Wat doen wij met uw verhaal?

Het Haags Historisch Museum is benieuwd naar uw persoonlijke verhalen en voorwerpen over Den Haag. Op de speciale Topstukkendagen kunt u langskomen in het museum om uw verhaal en voorwerp vast te laten leggen. Een professionele fotograaf maakt een foto van u met uw voorwerp. Samen met een museumdocent schrijft u kort het verhaal bij uw voorwerp uit. Met uw toestemming hangen wij uw foto met verhaal in het museum.

Soms zien wij dat een bepaald thema in veel verhalen terugkomt. Dit is voor ons een mooie aanleiding om al deze herinneringen aan de stad te bundelen in een MijnDenHaag* tentoonstelling. Zo kan het zijn dat wij u vragen of wij uw voorwerp mogen lenen, zodat onze bezoekers het kunnen bewonderen in ons museum.  Een voorbeeld van een MijnDenHaag* tentoonstelling is MijnDenHaag*Winkelt en MijnSurinaamsDenHaag*.

Doe mee aan MijnDenHaag* en schrijf geschiedenis samen met het Haags Historisch Museum