Home > Over ons

Over ons

Wat verbindt u met Den Haag? Neem eens een klein moment daar over na te denken. Bent u hier geboren, opgegroeid, misschien is het uw woonplaats of komt u hier elke dag voor uw werk? Veel mensen hebben wel íets met Den Haag. Meer dan de meesten zelf denken. Iedereen die iets heeft met Den Haag maakt onderdeel uit van de Haagse Geschiedenis. Dat klinkt misschien heel groots en bombastisch. Maar geschiedenis is zoveel meer dan de verhalen die we allemaal kennen uit de boeken. Geschiedenis houdt ook nooit op en het Haags Historisch Museum legt juist deze verhalen, de geschiedenis van de toekomst, graag vast.

“Hoe doen jullie dat dan?” Aan de hand van persoonlijke foto’s van bepaalde plekken of alledaagse voorwerpen die een verhaal vertellen, schrijven we samen geschiedenis. Wij zetten u samen met deze foto of voorwerp op de foto en leggen uw verhaal vast. De foto krijgt u van ons thuisgestuurd.

“Wat moet ik meenemen?” Een foto of voorwerp, dat kan en mag van alles zijn. Wat is bijvoorbeeld voor u de meest bijzondere plek in Den Haag? Misschien loopt u elke dag een rondje Hofvijver tijdens de pauze van werk. Neem dan een foto van de Hofvijver mee. Wellicht heeft u ook een eerste afspraakje gehad op de Grote Markt of studeert u vaak in de bibliotheek. Neem een foto of voorwerp mee met een verhaal dat u verbind met Den Haag. Deze keer vragen wij speciale aandacht voor verhalen rondom de Tweede Wereldoorlog en sterke vrouwen, maar alle verhalen zijn welkom. Heeft u een bijzondere foto maar helaas geen mogelijkheid om deze zelf af te drukken? Laat het ons weten, dan printen wij het voor u.

“Wanneer kan ik langskomen?” Er staan twee data gepland voor de MijnDenHaag*TOPSTUKKENdag in het Haags Historisch Museum (Korte Vijverberg 7): woensdag 30 oktober en zondag 17 november. Op beide dagen is speciale aandacht voor beide thema’s. Het vastleggen van uw verhaal duurt ongeveer 30 minuten, daarna mag u op eigen gelegenheid het museum bezoeken. U bent tussen 13.00 – 16.00 uur van harte welkom. Deelname is gratis inclusief museumbezoek, koffie, thee én het thuissturen van de foto. Aanmelden is niet verplicht, maar wel wenselijk via 070-3123065 of educatie@haagshistorischmuseum.nl.

“Wat doen jullie met mijn verhaal en foto na afloop van de dag?” Tijdelijk presenteren wij uw foto en verhaal in het museum en plaatsen wij het op de website www.mijndenhaag.org. Zo wordt het opgenomen in de verhalencollectie. Soms zien wij dat een bepaald thema in veel verhalen terugkomt. Dit is voor ons een mooie aanleiding om al deze verhalen samen te brengen in een MijnDenHaag* tentoonstelling. Mogelijk vragen wij dan om uw voorwerp te lenen, zodat bezoekers het kunnen bewonderen in ons museum. Laat u inspireren en kijk alvast op www.mijndenhaag.org.

De TOPSTUKKENdag maakt deel uit van het project MijnDenHaag*. Hiermee verzamelt het Haags Historisch Museum het hele jaar door Haagse verhalen bij persoonlijke voorwerpen. Kijk voor meer informatie en inspiratie ook op www.mijndenhaag.org.