Home > Workshop

Workshop

Als Hagenaar bent u onderdeel van de Haagse geschiedenis. U bent daarom uitgenodigd om uw eigen verhaal te presenteren in het Haags Historisch Museum. In de WorkshopTopstukken schrijft u samen met het museum geschiedenis aan de hand van uw persoonlijke herinneringen en voorwerpen.

Bekijk de verhalen en voorwerpen die voor MijnDenHaag* verzameld zijn.

De workshop bestaat uit verschillende onderdelen. Hieronder ziet u de omschrijving van deze onderdelen. 

  

KENNISMAKING

Kennismaken met elkaar en het project. Voor het vertellen van een persoonlijk verhaal is het belangrijk dat er een goede sfeer is. Met verhalen, voorbeelden en opdrachten hopen we u enthousiast te maken voor ons project. Alles onder het genot van koffie, thee en iets lekkers.
Duur: 30 min tot 1,5 uur afhankelijk van tijd en mogelijkheden.
Locatie: Haags Historisch Museum of op locatie.

RONDLEIDING EN MYSTERIE VOORWERPEN

Samen met een museumdocent bekijkt u de historische topstukken van het Haags Historisch Museum. Bijzondere Haagse onderwerpen zoals de familie Van Oranje en het Binnenhof komen aan de orde, maar ook gewone Haagse dingen zoals wonen en werken rond 1900. Welk verhaal vertellen de voorwerpen in ons museum?
Duur: 1 uur
Locatie: Haags Historisch Museum.

Door middel van mysterievoorwerpen proberen we u te laten inzien dat ieder voorwerp een verhaal vertelt.
Duur: 1 uur
Locatie: Haags Historisch Museum of op locatie.

VOORWERPEN VERTELLEN VERHALEN

U heeft uw eigen huis en omgeving als museum bekeken en bedacht welk voorwerp uw verhaal vertelt. Wat heeft het voorwerp met u, Den Haag, en uw omgeving te maken? U laat zien wat uw topstuk is en vertelt wat het voor u betekent. Het gaat niet om kostbare voorwerpen, maar juist om kostbare verhalen. Van uw topstuk maken we een foto, zodat uw voorwerp weer mee naar huis kan. Samen met de museumdocent maakt u een eigen presentatielijst met de foto van uw topstuk. U bedenkt wat u graag over uw voorwerp aan anderen wilt vertellen en hoe u dat zo mooi, interessant of grappig mogelijk kunt doen.
Duur: 1,5 tot 2 uur afhankelijk van de groepsgrootte 
Locatie: Haags Historisch Museum of op locatie.

UW TOPSTUK TENTOONGESTELD

Een week na het vertellen van het verhaal zijn de foto's en verhalen te zien in het souterrain van het Haags Historisch Museum. Indien gewenst kan er rondom de 'opening' van uw Topstuk een feestelijke bijeenkomst georganiseerd worden.

Wilt u de verhalen van uw groep bij u in het buurthuis, kerk, verzorgingstehuis of op een andere plek presenteren, dan is dit ook mogelijk.