You need to upgrade your flash player
Van 1974 tot 1984 woonde ik in het voormalige kantoor van de Wilson Limonadefabriek aan de Amsterdamse Veerkade. Bij graafwerkzaamheden ca. 1980 op de Windhondenrenbaan (ZHWRV) aan de Waalsdorperweg vond één van de leden dit flesje.Ik kreeg het kado omdat ik in de voormalige fabriek woonde.
66 comments
Heel toevallig vond ik vandaag deze foto op het net.
http://www.parool.nl/parool/nl/2848/FOTO/photoalbum/detail/3008806/312602/312/Zoveel-jaar-geleden-in-Amsterdam.dhtml#photo
Graag wil ik in kontakt komen met Marco en Lucia Barel.
Ik ben de half broer van jullie moeder.
E-mail adres; nederlandspanje@msn.com
Zo een had ik ook best willen hebben als herinnering aan mijn over over grootvader , mijn grootvader en mijn vader .
Ik ben Harry Paulus Wilson enige zoon .
Echt leuk joh , als je hem ooit niet meer wil zou ik hem best wel willen ^^
Groetjes Jan
Mocht iemand intresse hebben kunt u me mailen!
jendemen@home.nl
opa wilson (de oprichter) had 3 zonen en 2 dochter (waarvan 1 jong is overleden). De middelste zoon van de oprichter Johannes Wilson is de vader van Harrie, An en Lucy. In 1946-1947 is hij gescheiden en getrouwd met Miep Exler. Hier zijn 3 kinderen geboren Clemy, Hans en Lex. Dit zijn dus half broers en zussen van Harrie, An en Lucy. De oprichter is dus niet jullie opa (maar achter opa) en Johannes Wilson jullie opa en mijn vader.. Hans Wilson
Ik geloof dat we elkaar nooit hebben ontmoet. Ik ben Kees Wilson, zoon van CW Wilson en kleinzoon van Opa, Henri Wilson. Ik heb Harrie een keer ontmoet maar dat was voordat ik naar het buitenland ben vertrokken.
Ik woon in Los Angeles en "would welcome" contact with you and all family. Groetjes
wilhelmuswilson@yahoo.com
Ik wil even reageren, omdat mijn opa vroeger bij een slijter in Zandvoort (Ernst Brokmeier) had gewerkt. Deze had een mineraalwater en limonadefabriek.(1921) Ik meen te herinneren dat zij ook de limonade bottelde van Wilson. Mijn opa droeg sinds die tijd ook de bijnaam Wilson. Bijnamen waren en zijn soms ook nodig in Zandvoort daar er velen Koper, Paap, Keur en Molenaar he(et)ten. Mijn zus heeft nog steeds een fietsenrek waarop een oranje reclamebord van Wilson limonade. Mocht er nog iemand zijn die zo'n flesje heeft houd ik mij aanbevolen. M.vr.gr. Feico Koper (Wilson)
Dit vraag ik omdat bij het overlijden van onze ouders er nog een obligatie is gevonden aantoonder van F 1000,00 gulden.
Denk dat het niet meer geld maar misschien is de fabriek over genomen en kunnen we zo achterhalen of deze obligatie me gegaan zijn .
Alvast vriendelijk dan Jaap Zwart.
Ik heb er een paar van wilson , maar weet dat er meer zijn !
Wie kan mij helpen aan kroonkurken van wilson die ik over mag nemen ?
Uiteraard mogen het ook andere oude nederlandse merken kroonkurken zijn !
U doet me er een groot plezier mee !
Groetjes,
RAMON GERING
PALTROK 4
3642 CM MIJDRECHT
Wil u evt ook een foto toezenden, deze kan ik hier helaas niet plaatsen.
Ik ben een directe lijn van de familie Wilson waar jij mee bezig bent/was. Ik kom niet verder dan de heer Hendrik Wilson, geboren in 1724 te Emmerich.
Ik begreep van mensen die werken in het stadsarchief dat onze achternaam eerder opgedeeld kon zijn in twee namen, wat ik Duitsland blijkbaar vaker gebeurde.
Bent u al wat verder in de lijn?
Met vriendelijke groet,
Lajla Wilson
Mijn opa en oma woonden samen met mijn moeder Maria (Ria) en mijn oom Herman (ook wel Sjors) boven Wison aan de Amsterdamse Veerkade. Mijn opa, Herman Mouton, werkte in de fabriek onder het huis. In de oorlog sprong hij redmgelmatig van het balkon naar beneden om in de fabriek onder te duiken voor de Duitsers. Hij was techneut. Wat hij bedacht, maakte zijn handen. Later is hij bij Skol gaan werken... volgens mij in de '70 s.
Ik hoor graag verhalen als er leuke verhalen zijn uit die tijd.
Groet,
Rocco Betro
Mijn site is www.bert-collect.com
J.D. Swart
jandswart@gmail.com
Boven waren 2 woningen en beneden allemaal pakhuizen.
Onder ons huisnummer 52a
Boven waren 2 woningen en beneden allemaal pakhuizen.
Onder onze woningen huisnummer 52a, was het pakhuis Wilson een klein distributie centra ongeveer 50 x 10 meter Het flesje werd herkend door mij en mijn zus. Misschien nog wel foto er van, maar moet ik gaan spitten.
Is er misschien interesse?
Deze meid had in een recordtijd klanten zoals Diergaarde Blijdorp en de Harwichlijn in Hoek van Holland. De drijvende kracht bij Wilson was voor mij Dhr. Batenburg ik zie het nog voor mij overhemd een beetje open en borsthaar als een gorilla. Volgens zegge waren de Wilsons meer bezig met vrouwlijkschoon. Opa tegen de tachtig trouwde voor de derde keer met een vrouw van in de dertig en zelfs nog in kerk
me,meerdere kerenontmoet. Schrijf mij eens alsjeblieft.
Master Up was het up-merk, ook grote flessen.
En iets van cassis werd er ook gemaakt.
Jammer dat er geen foto meer van is met Wilson erop, alleen van de verffabriek, die erna in kwam op haagsebeeldbank.nl, daar staat ook een foto van de oprichter HJ Wilson.
Ik kan me er niet veel meer van herinneren, en al helemaal geen personen.
Leuk dat ik nu in ieder geval de locatie heb teruggevonden.
Amsterdamse Veerkade 38-44, tegenover die "nieuwe" parkeergarage.
henk
Voor de liefhebber is hij te koop. Ik kan je wel zeggen dat hij vrij duur is. Ik heb er zelf ook flink voor betaald.
Mijn stiefvader werkte eind jaren 50 begin jaren 60 als chauffeur bij Wilson in Amsterdam. Ik ben vaak met hem mee geweest.
Ik heb als kind van augustus 1958 tot juli 1960 op de Amsterdamse Veerkade 44. gewoond. Dus herken veel van bovenstaande verhalen. Mijn vader was in 1958 chef werkplaats bij Wilson en we kregen toen een prachtige bovenwoning op de 1e etage. Ik had nog 2 broers en een zus. Onze bovenburen waren hele lieve mensen. Die hadden een dochter en een zoon. Mijn vader heeft nog Engelse vrachtwagens ingekocht verbouwde deze tot veilige bezorgwagens. Stuur zat rechts dus kon de chauffeur op de stoep uitstappen. Hij stelde ook regelmatig de Austin Haley van de baas af.
Ik herinner me zeker ook de spoelmachine en heb vaak in de fabriek meegeholpen. Ik heb nog een klein litteken op mijn duim opgelopen bij de nieuwe spoelmachine. Ik mocht ook mee met ritjes in de vrachtwagens. We hebben heel veel limonade gedronken als kind. Ik vond de Sinas altijd de lekkerste, cassis op de 2e plek.
Op het laatst dat we er woonde werd het minder leuk. De fabriek ging dicht en de verpaupering begon heel snel.
Ik ben nog in het gelukkige bezit ik nog een Wilson flesje en een glas, mooie herinneringen (ook de K.ter Laan school en de kroketten van ome Jan) en heb ook nog wel foto's uit die tijd.
Groetjes allemaal.
Kan iemand mij dan vertellen of de zoon van de eigenaar, Harrie Wilson, geboren omstreeks 1946 nog leeft ?
Kan iemand zich herinneren dat de Rotterdamse bokser Luc van Dam omstreeks 1949 bij Wilson als vertegenwoordiger heeft gewerkt ?
Heb nog een vlag van de fa
Michel verdween van mijn radar, Jacques schopte het verder door in de uitzendbranche (tijdelijk) een topper te worden En Harrie hobbelde in wat rond in Engeland (maar dat wordt door mij afgedaan als nepnieuws/roddel/kletskoek.
De familie den Dulk (Sjors, Dora, Rob, Heleen, Fred en Arnold) hebben op het 2 portiek boven de fabriek gewoond op nr 44 en de familie Koeleman (van Slager Koeleman) woonde boven ons. Wij hebben er van 1958 tot juli 1970 gewoond.
Veel namen herinner ik me inderdaad nog. Erg leuk.
Volgens mij was het een soort van garagedeur die ze hadden.
Later heb ik ene Kees Wilson ontmoet in het uitgaansleven die als hij een bakkie op had een zeer creatief plat Haags taalgebruik bezigde. Zijn quotes staan gegrift in mijn geheugen. Zoals wanneer hij tegenover de Boterwaag bij de snacktent aldaar een broodje frikandel bestelde.
Hij noemde die tent "De Kotsemaruit". Dan zei hij op zijn Haags: Doe mij een broodje berelul met spermanaise en doe er ook wat kutsap op. Bij nader inzien gooi het broodje ook maar in het vet! Of dan kwam hij dicht achter je staan bij De Kotsemaruit en brulde in je nek: Heei doodskop, je hoort me wel maar je draait je niet om. Nog een andere: "Ik? Ik ben in Auswitz geboren, dokter Mengele mos naar me toe komme roeien!" Op een keer zag hij een mannelijke tweeling lopen op een stapavond en zei: Hey, daar heb je de gebroeders Karamazov!
Altijd lachen met die Kees. Mijn zoon was geboren en ik liep met de kinderwagen bij de Hema aan de Grote Marktstraat en zag ineens Kees. Ik dacht: Kut, daar heb je Kees. Ik hoop dat hij me niet ziet. Hij zag me wel en kwam aanlopen en keek in de kinderwagen. Vervolgens brulde hij keihard op volume 10. Hee, lekkah beebietjuh!! Daarna liep hij verder naar de Markthof. Ik heb begrepen dat hij overleden is en uit het raam gevallen op het Westeinde met als laatste woorden tegen de ambulancebroeders: "Goferdomme weer nie gelukt".
Kent iemand nog meer Kees verhalen?
Zijn broer organiseerde dansavonden met Haagse beatbands. Ik kwam toen al bij de Eekhoorn aan de Leyweg. Het home van de Q65.